EtusivuTuki ja ohjeet ● Kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Lisätietoa liittyen tilaukseen, palvelun maksamiseen, verkkotunnuksen rekisteröintiin ja siirtoon sekä jälleenmyyntiin.

Hyppää!

Ota yhteyttä!

1. Haluan rekisteröidä kauttanne verkkotunnuksen (domainin) ja tilata sille kotisivutilan. Miten menettelen?

Täytä ja lähetä tilauslomake, minkä jälkeen saat sähköpostitse laskun ensimmäiseltä laskutuskaudelta. Kun maksu näkyy tilillämme, verkkotunnus rekisteröidään ja palvelu avataan. Jos maksat laskusivulla verkkopankkipainikkeen kautta (e-maksuna), palvelu avataan välittömästi.

Ilmoitamme palvelun avaamisesta sähköpostilla, jossa on ohjeet ja asetukset palvelun käyttöönottoa varten.

2. Kuinka laskutus tapahtuu?

Ensimmäinen lasku lähetetään sähköpostitse. Kun palvelu on avattu, laskutustavaksi voi halutessaan valita myös kirjepostin. Tällöin lähetämme laskut ykkösluokan kirjeenä laskutusosoitteeseen ja lisäämme laskun loppusummaan 2 euroa (sis. ALV) postituskuluja.

Asiakassivuilla on mahdollista selata maksettuja ja maksamattomia laskuja sekä tarvittaessa tulostaa lasku paperille omalla tulostimella.

3. Mitkä ovat maksutavat?

Nordean verkkomaksu Osuuspankin verkkomaksu Danske Bankin verkkomaksu
Sähköpostilaskun voi maksaa turvallisesti suoraan verkossa e-maksuna Nordean, Osuuspankin tai Sampo Pankin verkkopankkitunnuksilla. Lisäksi Visa, Visa Electron ja MasterCard käyvät sähköisessä maksamisessa.

Laskun voi maksaa vaihtoehtoisesti perinteisesti pankkisiirrolla.

Visa Visa Electron MasterCard
Verified by Visa MasterCard SecureCode

4. Miten kortti- ja henkilötietojen suojaus on toteutettu?

Verkkomaksamiseen liittyvät osat sivuista, webmail sekä asiakkaille tarkoitettu palvelun hallintapaneeli ovat 128-bittisesti SSL-suojattu. Korttitietoja ei säilytetä Avaruus.netin palvelimilla. Tuemme Verified by Visa ja MasterCard SecureCode -todentamispalveluja. Verkkopankkimaksaminen tapahtuu kulloinkin kyseessä olevan pankin tarjoaman rajapinnan kautta.

Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste

5. Rekisteröidäänkö verkkotunnus nimelläni?

Kyllä rekisteröidään. Kun verkkotunnus rekisteröidään omistukseesi, on sinulla oikeudet verkkotunnukseen ja sen hallinnointiin myös tulevaisuudessa.

Verkkotunnuksen tilausvaiheessa on mahdollista valita, että Avaruus.net peittää verkkotunnuksen (ei koske FI-verkkotunnuksia) omistajan tiedot julkisessa whois-tietokannassa.

6. Sisältyykö verkkotunnuksen rekisteröintimaksu kuukausittaiseen hosting-palvelumaksuun?

Ei sisälly. Verkkotunnuksen vuosirekisteröintimaksu laskutetaan palvelun tilauksen yhteydessä erikseen hosting-maksuista.

Kun verkkotunnuksen rekisteröintiaika on vuoden jälkeen umpeutumassa, lähetämme hyvissä ajoin laskun verkkotunnuksen uusimisesta jälleen seuraavaksi vuodeksi.

7. Sivuni kuukausittainen kävijämäärä on noussut, ja siten www-liikenne lisääntynyt. Mitä käy, jos suositeltu liikennöintiraja ylittyy?

Jos liikennöintiraja ylittyy huomattavasti, otamme yhteyttä asian tiimoilta ja pyrimme sopimaan asian asiakkaan kanssa. Ratkaisuna voi olla esimerkiksi kuukausimaksun kohtuullinen hinnankorotus.

Missään tapauksessa kotisivusi ei mene kiinni tai palvelua suljeta yht'äkkiä, vaikka raja ylittyykin.

8. Minulla on jo rekisteröitynä verkkotunnus, joka on toisella palveluntarjoajalla. Miten tulee menetellä, jos haluan siirtää sen Avaruus.netiin?

Domainin siirtäminen on aina tapauskohtaista, ja on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ennen hosting-palvelun tilaamista. Annamme tarkat ohjeet, miten tulee toimia.

9. Jos tilaan kaksi hosting-pakettia, onnistuuko yhteislaskutus molemmista käyttäjätunnuksista?

Kyllä onnistuu. Koontilaskun lähettäminen yhdellä kertaa samalle asiakkaalle monista eri hosting-paketeista on mahdollista.

10. Yritykseni suunnittelee www-sivuja, ja laskutan asiakkaitani könttäsummaperiaatteella. Onko Avaruus.netin hosting-palveluiden jälleenmyyminen omille asiakkailleni mahdollista?

Kyllä on. Jälleenmyyntialennus on 10-20% laskun loppusummasta riippuen käyttäjätunnusten määrästä. Jälleenmyyjän palveluun voidaan liittää niin monta hosting-pakettia/käyttäjätunnusta, kuin on tarpeen, ja saat niistä tarvittaessa koontilaskun.