UKK - Usein kysytyt kysymykset

Tilaus ja laskutus

Haluan rekisteröidä kauttanne verkkotunnuksen (domainin) ja tilata sille kotisivutilan. Miten menettelen?

Täytä ja lähetä tilauslomake, minkä jälkeen saat sähköpostitse laskun ensimmäiseltä laskutuskaudelta. Kun maksu näkyy tilillämme, verkkotunnus rekisteröidään ja palvelu avataan. Jos maksat laskusivulla verkkopankkipainikkeen kautta (e-maksuna tai korttimaksuna), palvelu avataan välittömästi. Ilmoitamme palvelun avaamisesta sähköpostilla, jossa on ohjeet ja asetukset palvelun käyttöönottoa varten.

Kuinka laskutus tapahtuu?

Ensimmäinen lasku lähetetään sähköpostitse. Kun palvelu on avattu, laskutustavaksi voi halutessaan valita myös kirjepostin (2 eur, sis. ALV 24%) tai verkkolaskun (vain yrityksille/yhteisöille).
Asiakassivuilla on mahdollista selata lähetettyjä laskuja sekä tarvittaessa tulostaa lasku paperille omalla tulostimella.

Mitkä ovat maksutavat?

Sähköpostilaskun voi maksaa turvallisesti suoraan verkossa e-maksuna minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai korttimaksuna (Visa / MasterCard), jolloin palvelu toimitetaan heti.
Laskun voi maksaa vaihtoehtoisesti myös perinteisesti pankkisiirrolla, jolloin palvelun toimitus kestää tavallisesti 1-2 vuorokautta.

Jos tilaan kaksi hosting-pakettia, onnistuuko yhteislaskutus molemmista käyttäjätunnuksista?

Kyllä onnistuu. Koontilaskun lähettäminen yhdellä kertaa samalle asiakkaalle monista eri hosting-paketeista on mahdollista.
Verkkotunnukset

Sisältyykö verkkotunnuksen rekisteröintimaksu kuukausittaiseen hosting-palvelumaksuun?

Ei sisälly. Verkkotunnuksen vuosirekisteröintimaksu laskutetaan palvelun tilauksen yhteydessä erikseen hosting-maksuista. Kun verkkotunnuksen rekisteröintiaika on vuoden jälkeen umpeutumassa, lähetämme hyvissä ajoin laskun verkkotunnuksen uusimisesta jälleen seuraavaksi vuodeksi.

Rekisteröidäänkö verkkotunnus nimelläni?

.FI-päätteiset verkkotunnukset rekisteröidään aina yksityishenkilön tai yrityksen/yhteisön nimiin. Yksityishenkilön osalta Traficom ei julkaise verkkotunnuksen käyttäjän tietoja julkisessa whois-rekisterissä.

Muiden verkkotunnusten kohdalla sinulla on mahdollisuus valita jo tilausvaiheessa, että Avaruus.net peittää tietosi, jolloin ne eivät välity julkiseen whois-tietokantaan. Tämä on suositeltavaa, koska muutoin tiedot ovat robottien ym. julkisesti saatavilla. Jos kuitenkin haluat nimesi tai yrityksesi nimen julkiseen whois-kantaan näkyville, on sekin mahdollista.

Minulla on jo rekisteröitynä verkkotunnus, joka on toisella palveluntarjoajalla. Miten tulee menetellä, jos haluan siirtää sen Avaruus.netiin?

Domainin siirtäminen on aina tapauskohtaista, ja on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ennen hosting-palvelun tilaamista. Annamme tarkat ohjeet, miten tulee toimia.

Voinko rekisteröidä muuta kautta verkkotunnuksen ja käyttää sitä Avaruus.netin palvelussa?

Kyllä, voit tuoda minkä tahansa ulkopuolelta rekisteröidyn verkkotunnuksen palveluun, kun vastaat itse sen hallinnoinnista ja uusimisesta sekä muutat nimipalvelintiedot Avaruus.netin nimipalvelimiksi (1. nimipalvelin: ns1.noisystream.fi, 2. nimipalvelin: ns2.noisystream.fi).
Jälleenmyynti

Onko Avaruus.netin hosting-palveluiden jälleenmyyminen omille asiakkailleni mahdollista?

Kyllä on. Alennus on 10-25% laskun loppusummasta riippuen käyttäjätunnusten määrästä (3 tai enemmän => 10%, 5 tai enemmän => 15%, 8 tai enemmän => 20%, 12 tai enemmän => 25%). Jälleenmyyjän palveluun voidaan liittää niin monta hosting-pakettia/käyttäjätunnusta, kuin on tarpeen, ja saat niistä tarvittaessa koontilaskun.
Mistä saan lisää ohjeita?

Jos et löytänyt hakemaasi tältä sivulta, saat ohjesivuilta tarkempia ohjeita palvelun käyttöön liittyen. Jos vastausta ei löydy sieltäkään, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.